Хостинг

Какво е хостинг, уеб хостинг

Хостинг означава разполагане (съхраняване) на файлове или данни на един компютър и предоставянето (сервирането) им на други компютри през интернет.

Думата хостинг произлиза от хост (от англ. host – домакин). В компютърната сфера хостът е компютър, който има програми или файлове, които други компютри (клиенти) могат да достъпват през мрежата (локалната или интернет). Тези специални компютри или хостове в интернет, които предоставят (сервират) данни и услуги, се наричат сървъри.

Какво е уеб хостинг (web hosting)?

Уеб хостинг означава, че сървърът в интернет, чиито ресурси се предлагат от хостинг компанията, е специално за (сервиране на) уеб сайтове.

Когато направите регистрация за хостинг услуга, на хостинг сървъра се отваря хостинг акаунт. В него можете да разположите файловете на Вашия уеб сайт. След това тези файлове (уеб сайтът) може да се достъпват от всеки компютър (през уеб браузъра му), който има връзка с интернет.

С услугата уеб хостинг можете да:

Разположите и управлявате Вашия уеб сайт на хостинг сървър, който има директна свързаност към интернет. Вашият сайт ще бъде онлайн 24 часа/365 дни в годината и ще се зарежда от всякъде.

Разчитате на денонощна супер техническа поддръжка. С възможност за контакт по имейл, телефон и чат.

Развивате успешно онлайн присъствие.

Защо е важен уеб хостингът?

Уеб хостинг компаниите са отговорни за поддръжката и поддържането на своите сървъри в работен режим 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, като осигуряват отлична производителност на уебсайтовете, които хостват. За собствениците на онлайн бизнес наличието на сайт с отлично време за работа може да помогне за увеличаване на продажбите и подобряване на потребителското изживяване

Ниска степен на поддръжка – уеб хостът ще се погрижи за основните задачи по поддръжката на сървъра и дейностите по наблюдение, така че собствениците на уебсайтове няма да трябва да се притесняват за техническата страна на хостинга.

Икономичност – тъй като множество потребители използват ресурсите на един уеб сървър, таксите за поддръжка на сървъра също ще бъдат разпределени равномерно. Това е причината, поради която повечето планове за

Споделен хостинг имат сравнително ниски разходи.

Поддръжка на динамични уебсайтове – на споделения уеб сървър могат да се използват програмни езици като PHP, Perl и Python за създаване на динамични уебсайтове. Някои примери за динамични уебсайтове включват магазини за електронна търговия и платформи за социални медии.

Видове уеб хостинг

Предлагат се различни видове хостинг услуги, включително споделен, VPS, облачен, риселърски, WordPress и специализиран хостинг.

Всеки вид хостинг отговаря на различни нужди и изборът му зависи от няколко фактора, като например вида на вашия сайт, техническите познания и бюджета.

За да откриете коя хостинг услуга е най-добрият избор за вашия уебсайт, нека разгледаме преглед на най-разпространените видове хостинг.

Защо да се доверите на ДаркНЕТ ЕООД

  • ОПИТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

  • ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА

  • ХИЛЯДИ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

  • ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

  • НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ